Onze dieren

Home > Activiteiten > Onze dieren

Bij een zorgboerderij horen dieren. Wij hebben dan ook vier schapen waarvan er drie als potlammetje bij ons gekomen zijn. Doordat wij ze met de fles grootgebracht hebben, zijn deze schapen dan ook echt heel erg tam en absoluut niet bang voor mensen.

Onze kippen hebben een prachtig leven. Zij lopen op de schapenweide gezellig tussen de schapen en natuurlijk leggen zij elke dag een eitje …

Konijnen hebben wij ook. In de zelfgemaakte konijnenburcht genieten zij volop. Dieren een goed leven bieden, vinden wij belangrijk. De dieren in hun natuurlijke omgeving laten leven met genoeg ruimte om hen heen, heeft dan ook prioriteit. Af en toe hebben wij ook jonge aanwas zoals kuikentjes die door een moeder kip uitgebroed zijn of potlammetjes die met de fles gevoerd moeten worden.

De verzorging van de dieren bestaat niet alleen uit het eten geven en hokken schoonmaken maar ook het bijhouden van de voorraad diervoeder. Dat betekent, dat wij ook naar Agrifirm Van der Kroon in Westwoud gaan om het schapen-, kippen- en konijnenvoer te kopen.

Naast de schapen, kippen en konijnen wonen er op de boerderij nog een labrador, Dexter, en vijf katten (Wies, Max, Karel, Douwe en Lotje).